Wat wordt jouw affirmatie voor 2020?

Wat wordt jouw affirmatie voor 2020?

Ik houd van affirmaties. Ik herinner mezelf regelmatig aan mijn affirmaties, bijvoorbeeld via de achtergrond op mijn pc of smartphone. Ik schrijf ze ook op in mijn agenda en notitieboekjes. Voor 2020 heb ik een paar nieuwe affirmaties gekozen, rondom een aantal thema’s waar ik dit jaar mee aan de slag wil gaan. Mocht jij nog geen affirmatie voor dit jaar hebt gekozen: in dit artikel deel ik inspiratie om je eigen affirmatie(s) te creëren aan de hand van 35 woorden.

Waarom een affirmatie kiezen?

Een affirmatie van een aantal woorden of zinnen kan jouw mindset positief beïnvloeden. Door de affirmatie te herhalen overtuig je langzaam je onbewuste brein van een nieuwe realiteit. Perfect als je dus wat extra zelfvertrouwen kunt gebruiken, positiever in het leven wil staan of een doel wilt bereiken. Affirmaties herhaal je door ze op te schrijven, er op te focussen tijdens een meditatie of door er simpelweg elke dag even bij stil te staan. Wanneer je begint met affirmaties kom je er vanzelf achter wat voor jou werkt. Ik vind opschrijven fijn, maar herhaal ze ook vaak vlak voordat ik in slaap val of wanneer ik net wakker ben in de ochtend.

Ik merk dat affirmaties mij motiveren, groei bevorderen en dat ik gefocust blijf op mijn doelen. Deze doelen kunnen heel klein maar ook groot zijn. Denk aan een tijdelijke affirmatie wanneer je net verkouden bent geworden, waarbij je je focust op gezond en fit voelen. Of een affirmatie die je misschien wel jaren herhaalt, omdat je een geldbedrag of droomhuis wilt aantrekken. Affirmaties werken heel goed samen met visualiseren. Als je in de Law of Attraction gelooft, gebruik dan affirmaties tijdens het visualiseren van je doelen.

Wat wil jij bereiken in 2020?

Een groot deel van mijn doelen en to-do lijstjes heb ik eind vorig jaar losgelaten. Ik wil namelijk vrijer zijn in de keuzes die ik maak, open staan voor kansen en terug kunnen komen op eerder gemaakte beslissingen. Meer naar mijn gevoel luisteren dus, in plaats van doen wat ik “hoor” te doen. Maar ik heb wel een visie voor 2020 en daar horen affirmaties bij. De drie woorden die ik voor 2020 gekozen heb zijn:

Magic – Money – Connection

Magic, omdat ik meer vrijheid wil ervaren en erin vertrouw dat er op ‘magische wijze’ mooie dingen op mijn pad komen in 2020. Money, omdat ik in de afgelopen jaren een heel wisselend en onregelmatig inkomen had en ik hier verandering in wil brengen. Connection, omdat ik de relaties met mijn vriend en vriendinnen wil versterken en ik opensta voor nieuwe vriendschappen.

Eén van mijn affirmaties dit jaar is daarom “I am attracting more money, magic and connection into my life”. Ik gebruik zoals je ziet Engelstalige woorden en affirmaties, maar voel je vrij om ze gewoon in het Nederlands of een andere taal die jou aanspreekt te creëren.

Klaar om je eigen affirmatie te maken? Sta even stil bij wat je wilt bereiken dit jaar. Wil je aan je gezondheid werken? Een nieuwe baan vinden? Zelfstandig worden? Een droom najagen? Er is vast wel iets dat bij je naar voren komt. Bij twijfel, gebruik onderstaande lijst met 35 woorden voor inspiratie.

Inspiratiewoorden voor jouw affirmatie

Wat wordt jouw affirmatie voor 2020?

Weet je niet zo goed welke woorden bij jouw doelen passen? Ik heb 35 woorden verzameld die ik graag gebruik. Ik zal ze in het Engels en Nederlands delen:

Abundance – Health – Happiness – Joy – Wealth – Thriving – Love – Compassion – Magic – Friendship – Growth – Fun – Connection – Balance – Conscious – Positivity – Kindness – Freedom – Imagination – Heart – Power – Creativity – Courage – Self-love – Family – Alignment – Money – Awaken – Rising – Amazing – Belonging – Enlighten – Dream – Future – Gratitude

Overvloed – Gezondheid – Geluk – Vreugde – Rijkdom – Bloeien – Liefde – Compassie – Magie – Vriendschap – Groei – Plezier – Verbinding – Balans – Bewust – Positiviteit – Vriendelijk – Vrijheid – Verbeelding – Hart – Macht – Creativiteit – Moed – Zelfliefde – Familie – Afgestemd – Geld – Ontwaken – Opstijgen – Behoren – Verlichten – Dromen – Toekomst – Dankbaarheid

Hier staat vast iets tussen dat jou aanspreekt. Voel je vrij om één of meerdere woorden te combineren met jouw favorieten woorden of doelen voor dit jaar. Focussen op één woord kan natuurlijk ook. Als je een woord ziet dat helemaal past bij jouw 2020 visie, is het prima om je enkel op dat woord te focussen.

Je hebt je woord(en) en affirmatie bedacht, wat nu?

Heb je een unieke affirmatie bedacht die goed bij jou past? Besluit om dit woord of deze affirmatie dagelijks even te herhalen. Dit kan bijvoorbeeld door:

– Elke dag je affirmatie ergens op te schrijven.
– Je affirmatie een aantal keren te herhalen in je hoofd voordat je gaat slapen.
– Elke ochtend hardop je affirmatie zeggen terwijl je jezelf in de spiegel aankijkt.
– Te mediteren en de woorden langzaam te herhalen in je gedachten.
– De affirmatie op een mok laten bedrukken waaruit je dagelijks je koffie of thee drinkt.
– De woorden opschrijven op een mooie kaart of papier en ergens in je huis ophangen.

Je zult merken dat de affirmatie en woorden steeds natuurlijker gaan klinken in je hoofd en dat ze na een tijdje echt onderdeel van je leven worden. En bereid je maar alvast voor: je affirmatie zal dit jaar mooie dingen naar je toetrekken.

Ik ben benieuwd of jij ook met affirmaties werkt en wat die van jou is natuurlijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet openbaar gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

 • Saskia04/01/2020 - 09:08

  Mooi artikel de drie woorden op het begin scherm van je foon 🤗denk je er altijd aanAntwoordAnnuleer

 • noor04/01/2020 - 11:02

  Ik zou graag willen leren loslaten. Ik zeg dit nu al elk jaar, maar ik denk dat 2020 het jaar wordt. Zo heb ik al jaren een goede vriend en focus ik me meer op hem, terwijl ik goed weet dat het niets kan worden tussen ons en hierdoor geen tijd investeer in het leren kennen van iemand anders. Ik hoop dat het me dit jaar lukt.
  Dit is een heel inspirerend artikel. Als ik elke dag zeg ‘laat het los, investeer je tijd in iemand anders’ komt het hopelijk goed. Fijn nieuwjaar. X AntwoordAnnuleer

  • Sophie05/01/2020 - 20:03

   Yes, goed voornemen! Ik zou er wel “ik” van maken. Dus “Ik laat het los. Ik ga mijn tijd in iemand anders investeren”. Zo overtuig je jezelf sneller en komt het helemaal goed met dit voornemen 🙂AntwoordAnnuleer

Welkom op Be Your Own Muse! Ik ben Sophie en dit is mijn website vol tips en informatie over bewuster leven & inspiratie om je eigen muse te worden.

 

Meer weten?

Nieuwste artikelen

Socials

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Inspiratie, tips & de Be your own muse highlights ontvangen? Meld je nu aan en ontvang 1-2 keer in de maand een mailtje van mij.

Thank you for subscribing!