Mijn persoonlijke stijl ontwikkelen, deel 3

Mijn persoonlijke stijl ontwikkelen, deel 3

Vandaag laat ik mijn vorderingen zien tijdens het ontwikkelen van mijn persoonlijke stijl. Zo heb ik in de afgelopen weken onderzoek gedaan naar mijn kleurtype en heb ik een aantal kledingstukken gekocht.

In deel 1 & deel 2 kon je lezen wat voor items ik vaak draag en welke juist niet. Ook heb ik in de afgelopen maanden veel inspiratie opgedaan en deze verzameld op een Pinterest bord. Daar kwam uit dat ik graag een aantal items wil toevoegen aan mijn garderobe. In de afgelopen weken heb ik heel wat outfits gepast om te kijken welke kleuren en vormen mij goed staan. Ik heb ook een aantal items gekocht, deze laat ik in dit artikel zien.

Op mijn verlanglijstje

In de vorige update had ik een aantal items gedeeld die ik graag wilde aanschaffen:

– Een mooie top zonder mouw die zowel netjes als casual gedragen kan worden.
– Een top met kant, zonder dat deze teveel huid laat zien.
– Een vrouwelijke blouse met lange mouwen.
– Een bodysuit die mooi onder een vest of blazer staat.
– Een comfortabele oversized trui in beige of lichtgrijs.
– Een nieuwe nepleren/suede jas (die ik nu heb is echt aan vervanging toe).
– Een extra vest in beige of oud roze.

Vier van deze items heb ik inmiddels aangeschaft: een mooie top zonder mouwen, een top met kant, een oversized trui en een nieuw nepleren jasje. Dit zijn ze:

Mijn persoonlijke stijl ontwikkelen, deel 3

Een heerlijke oversized trui voor de herfst en winter, van Mud Jeans. Deze trui is duurzaam geproduceerd en bestaat uit recycled en biologisch katoen.

Mijn persoonlijke stijl ontwikkelen, deel 3

Een zwarte top met kant, van H&M. Hij valt goed en geeft een casual outfit een sexier look. Staat mooi bij zowel een casual jeans als een strakke zwarte broek met hakken.

Mijn persoonlijke stijl ontwikkelen, deel 3

Een mooie top met print die zowel casual als netjes gedragen kan worden, van Selected. De achterkant is lager uitgesneden waardoor hij extra vrouwelijk is, hij is daarnaast zowel in als over je broek te dragen.

Mijn persoonlijke stijl ontwikkelen, deel 3

Een nep suede jasje met zilveren accenten, van H&M. Deze vervangt mijn huidige nepleren jasje, die na 4 jaar dragen een beetje uit elkaar aan het vallen is. Hij is zacht en zit helemaal perfect. Ik ben helemaal verliefd geworden op dit jasje, hij past bij bijna alle topjes in mijn garderobe.

Ik ben in de afgelopen weken opzoek gegaan naar bovenstaande items bij al mijn favoriete duurzame webshops, maar helaas kon ik (met uitzondering van de trui) daar niet echt goed slagen. In het verleden heb ik al vaker de fout gemaakt door duurzame kleding te kopen, enkel omdat het “duurzaam” geproduceerd was, maar waren de items niet helemaal mijn ding. Zonde! Daarom ben ik deze keer ook in “reguliere” winkels gaan kijken. Daar slaagde ik eigenlijk meteen. Omdat ik alsnog de voorkeur geef aan duurzame merken ben ik niet los gegaan in de H&M en bij Selected, maar heb ik enkel de items gekocht die ik graag wilde hebben. De overige items ga ik zoveel mogelijk duurzaam proberen te kopen.

Mijn kleurtype

Op aanraden van een aantal lezers (dankjewel voor de tips!) ben ik op onderzoek gegaan naar verschillende kleurtypes. Wist je dat er 4 kleurtypes bestaan? Ze zijn verdeeld onder de seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. In de kleurtypes kan ook weer onderscheid gemaakt worden, zoals “warm”, “licht” en “koel”. Ik wil hier graag nog een apart artikel over schrijven, maar voor nu deel ik alvast mijn resultaten. Door middel van online analyses en overzichten, bijvoorbeeld deze op Cardigan Empire, zie je onder welk seizoen en kleurpalet jij valt. Twijfel je? Sla dan de kleurpaletten op en open ze in Photoshop samen met een duidelijke foto van je gezicht in natuurlijk licht. Sleep de verschillende kleuren dan naast jouw foto: de kleuren die jouw ogen en huidskleur het meest laten spreken, passen het beste bij je.

Mijn persoonlijke stijl ontwikkelen, deel 3
Voorbeeld: links typische herfstkleuren, rechts typische zomerkleuren.

Als je de zomerkleuren bedekt met je hand dan zie je dat mijn huid en ogen niet optimaal naar voren komen in combinatie met de warme kleuren. De herfstkleuren halen ook de roodheid in mijn huid naar voren. Als je de herfstkleuren bedekt en mijn gezicht met de zomerkleuren bekijkt, is alles meer gebalanceerd en straal ik meer.

Ik ben erachter gekomen dat ik een zomertype ben. Zomertypes hebben meestal licht tot midden asblond haar, (grijs) blauwe ogen en de huid heeft een neutrale of koele ondertoon. Er is weinig contrast tussen de kleuren van de huid, haar en ogen. Van nature val je meestal onder 1 kleurtype, maar wanneer je je haar bijvoorbeeld donkerder verft dan kan het zijn dat je in een andere kleurtype valt. Doordat ik mijn haar jarenlang donkerbruin heb geverfd, was ik voorheen meer een wintertype. Dit zie ik ook terug in mijn kledingkast: bij wintertypes staan donkere, koele kleuren mooi zoals zwart en donkerblauw. Bij zomertypes staan lichtere, koele kleuren mooi zoals mintgroen en lichtgrijs.

Ik heb hier onderzoek naar gedaan omdat ik iets meer met kleur wil experimenteren. Ik houd van zwart, grijs en beige tinten en daar bestaat mijn garderobe dan ook vooral uit. Maar nu ik blond ben, merk ik dat lichte kleuren mij ook goed staan. Daar ga ik dus vanaf nu rekening mee houden, in plaats van standaard voor zwart, grijs of beige te kiezen.

Ik ben erg blij met mijn nieuwe aankopen en ben op dit moment bezig met mijn capsule wardrobe voor de herfst. Deze hoop ik over twee weken te delen met jullie, Bedankt voor alle tips en complimenten trouwens die ik heb ontvangen bij de vorige artikelen. Ik vind het heel leuk om mijn stijl te ontdekken, te ‘fine-tunen’ en een beetje te experimenteren!

Lees ook deel 1, deel 2 en de conclusie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet openbaar gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

 • Mariëlle02/10/2017 - 09:57

  Wat super leuk weer!! Ik ben ook een zomertype volgens mij. Gisteren heb ik mijn Pinterest bord nog opgeruimd én ook mijn fair fashion wishlist bijgewerkt. Ik heb nog heel wat te vervangen en dat kan grotendeels wel fair fashion. Helaas vind ik dingen zoals shorts nog moeilijk fair fashion te vinden. Dan draag ik de items die ik nu heb maar gewoon op!AntwoordAnnuleer

  • Sophie02/10/2017 - 18:45

   Ja snap ik, een geheel duurzame garderobe is voor mij op dit moment ook nog niet haalbaar. Ik hoop in de toekomst wel 🙂 Het is in ieder geval leuk en leerzaam om je er mee bezig te houden!AntwoordAnnuleer

 • Kelsey02/10/2017 - 15:05

  Een aantal keer per week kijk ik op duurzame webshops of ik mooie items kan vinden die bij me passen, maar ik vind gewoon niets wat écht bij mij hoort. Ik word er echt moedeloos van want ik zou graag goed willen doen! Ik heb 3 duurzame shirtjes gekocht deze zomer, lekker makkelijk om op een broek te dragen, maar ze pasten eigenlijk niet bij me dus heb ze niet met plezier gedragen. Ik voelde me ook mezelf niet en zat niet lekker in mijn vel, heel suf maar wel waar.. Ik doe nu al jaren met een vest van The Sting wat ik echt heel tof vind, maar duurzaam of goed is die keten niet. Het is ook echt niet zo dat ik veel shop of zo! Ik koop altijd alleen wat echt nodig is, en ga nooit shoppen “voor de leuk”. Toch vind ik het echt lastig om met dit ‘schuldgevoel’ om te gaan. Vooral ook nu het winterseizoen in aantocht is en ik echt truien moet kopen omdat ze flink zijn versleten. Ik slaap er gewoon niet van :’)AntwoordAnnuleer

  • Sophie02/10/2017 - 18:49

   Ik hoor dit wel vaker hoor en kan het goed begrijpen. Er zijn een paar fair fashion merken waar ik altijd wel kan slagen, maar met name qua basic t-shirts, truien en af en toe een blouse of casual jurkje. Maar andere items kan ik nog niet geheel duurzaam vinden en daarbij kies ik er dus voor om het bij mijn favoriete niet-duurzame winkels te kopen. Merken zoals Selected en H&M waarbij mijn maat altijd perfect zit en wanneer je er voor zorgt, de items ook een paar jaar mee kunnen gaan. Ik zou me er niet zoveel zorgen over maken, je doet je best en er komen gelukkig steeds meer mooie merken en winkels bij. Op een dag kunnen we hopelijk alles fair kopen, geheel in onze stijl 🙂AntwoordAnnuleer

 • Jacqueline02/10/2017 - 18:03

  Een kleuranalyse kun je het beste laten doen door iemand die daar voor geleerd heeft. Een goede consulent dekt je haar af als dat geverfd is. Je wordt geboren met een bepaalde huis en dat verandert in principe niet meer de ret van je leven. De kreet dat iedereen een zwart jurkje in zijn kast moet hebben is zo niet waar! Er zijn maar heel weinig mensen die zwart kunnen hebben. Als je goede kleuren draagt worden bijvoorbeeld eventuele wallen minder opvallend en maakt dat je er stukken fitter uitziet. Iedereen zou het moeten doen, winkelt stukken sneller en met een paar goede basis stukken kun je eindeloos combineren. Ik heb het jaren geleden laten doen en ben er nog elke dag blij mee!AntwoordAnnuleer

 • Judith03/10/2017 - 11:05

  Leuk om te zien, en bij de kleuranalyse zie je inderdaad echt het verschil.
  Ik vind het ook lastig om dingen duurzaam te vinden, en ook de keuze van hoe lang je doorzoekt enzo. Er zijn nog wel een paar ‘normale’ winkels die in de meeste winkelstraten zitten die bij de Fair Wear Foundation aangesloten zitten, en dan de gewone merken met biologisch katoen, misschien ga ik het daar nog proberen als middenweg. Ik zocht trouwens dat artikel van jou waarin je drie stappen aangaf voor winkelen (volgens mij ook eerst duurzaam proberen, en als dat niet lukt regulier maar kwaliteit o.i.d.) maar ik kon die niet terugvinden, heb je een link?AntwoordAnnuleer

 • Marjolijn03/10/2017 - 21:01

  Zo’n kleurenanalyse heb ik ook een keer gehad! Volgens mij ben ik een lentetype, maar dat weet ik niet zeker meer. Zou ik even op moeten zoeken xD

  Diegene die de analyse gaf, zei ook dat je bijvoorbeeld ook kunt kijken naar bepaalde vormen in kleding en accessoires. Bij de één staan shirts met V-hals bijvoorbeeld heel mooi, bij iemand anders staan shirts met een ronde hals mooier. En als je wat groter en/of breder bent, staan grote accessoires (tas, armbanden, riem, etc.) ook mooier dan kleine. Vond ik best interessant =)

  Kijk jij ook naar dat soort dingen voor je persoonlijke stijl, Sophie?AntwoordAnnuleer

  • Sophie04/10/2017 - 18:29

   Ik heb toevallig een lijstje met een aantal dingen die me opvallen, waaronder dat ik bij oversized topjes een v-hals mooi vind en bij strakke tops een ronde hals. Geen idee wat dat betekent haha 🙂 Ik ga dat lijstje ook nog in een artikel verwerken als hij iets uitgebreider is.AntwoordAnnuleer

 • Kathy05/10/2017 - 15:35

  Dag Sophie,

  Leuke post van jou! Graag had ik nog wel even benadrukt dat je een analyse best door een professionele styliste laat doen…
  Zelf heb ik al 7 jaren dit diploma en zo op het zicht kan ik zelfs soms nog verkeerd zijn. Laat je dus zeker niet leiden door online testen of standaard teksten, je moet echt de doeken voorleggen eer je 100% kan zeggen wat voor type iemand is. Succes nog verder met je persoonlijke collectie samen te stellen!
  GroetjesAntwoordAnnuleer

Welkom op Be your own muse!
Ik ben Sophie en dit is mijn website vol tips over bewuster leven & inspiratie om je eigen muse te worden.

 

Meer weten?

Nieuwste artikelen

Socials