Over slow living, veranderingen en bloggen

Over slow living, veranderingen en bloggen

Het is een beetje stil op Be your own muse… vandaar vandaag een update.

Om te beginnen: het gaat goed met me. Ik voel me over het algemeen gelukkig en gezond, ondanks de coronacrisis. Ik heb het druk met werk (ik heb één vaste opdracht voor het hele jaar en twee opdrachten voor een paar uur ernaast) en probeer gezond te leven. Ik sport weer en kook wat vaker gezonde maaltijden.

Ik denk dat de routine die ik nu heb, mede dankzij werk en sporten, precies is wat ik nodig heb op dit moment. Ik voel me sinds vorig jaar namelijk een beetje onrustig. Alsof ik middenin een grote verandering zit, eentje die heel lang duurt. Ik heb al veel over mezelf en het leven geleerd in de afgelopen maanden, maar ik ben er nog niet. Door corona voelt het alsof ik een extra duwtje in de rug heb gekregen. Een diep gevoel van binnen dat aan me vraagt om eerlijk naar mezelf te zijn en na te denken over wat ik nu echt wil.

Toen ik begon met Be your own muse had ik veel plannen. Een podcast! Een videoreeks! Nog een e-book! Ik zag overal opties en kansen. Maar ik had destijds ook alle tijd van de wereld, want ik had net een opdracht afgerond en besloot om een paar maanden vrij te nemen. Ik voel op dit moment aan dat het hebben van een routine is wat ik nodig heb. Ik maak op persoonlijk vlak genoeg veranderingen mee dat ik verder geen grote keuzes wil maken. Geen lange termijn plannen wil maken en geen grote commitments aan wil gaan. Dus al die plannen die ik voor Be your own muse had staan nu even on hold.

Dat ik door wil blijven schrijven weet ik zeker. Maar ik schrijf nu ook voor klanten en daarom voelt het alsof ik soms een beetje uitgeschreven ben. Ik leg steeds vaker mijn laptop en smartphone weg om me met iets anders bezig te houden. Om te lezen, een vriendin te bellen, een podcast te luisteren of een wandeling te maken. En dat voelt eigenlijk best goed. In de afgelopen jaren ben ik veel te veel online geweest. Ik hield me teveel bezig met social media en zelfs de meeste relaties onderhield ik online. Dat wil ik niet meer. Ik wil meer in het heden leven en meer kunnen voelen. Want altijd online bezig zijn heeft me te lang afgeleid om andere facetten van het leven te ontdekken.

Ik crave een soort digitale detox. Maar niet extreem, want ik moet wel mijn werk kunnen doen. En de vele e-boeken die ik digitaal lees tellen ook even niet mee 😉 Maar in ieder geval weg van Instagram en geen verplichtingen met mijn blog. Ik weet dat in het verleden zo’n detox me altijd goed deed. Dat ik er met een betere focus en nieuwe energie uitkwam. Daar ga ik me de komende weken, of misschien wel maanden, op focussen.

Ik kom sowieso terug, maar of dat op Be your own muse is weet ik nog niet. Want andere onderwerpen en platformen interesseren me ook. Misschien ga ik eindelijk dat podcast idee uitwerken waar ik al jaren over nadenk. Of durf ik meer van mijn spirituele kant te laten zien. Of wil ik me juist focussen op actuele onderwerpen en meer opiniestukken schrijven? Genoeg ideeën dus, maar op dit moment een gebrek aan focus. Ik ga me daarom een beetje terugtrekken en zorgen dat ik die focus vind.

Dankjewel voor het lezen. Mijn mailbox staat altijd open als je iets kwijt wilt of gewoon even gedag wilt zeggen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet openbaar gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

  Welkom op Be your own muse!
  Ik ben Sophie en dit is mijn website vol tips over bewuster leven & inspiratie om je eigen muse te worden.

   

  Meer weten?

  Nieuwste artikelen

  Socials