Law of Attraction 101 / Manifesteren voor beginners

Law of Attraction 101 / Manifesteren voor beginners

De Law of Attraction komt steeds vaker voorbij op social media, in boeken en bij bloggers en influencers. Ik werd vroeger (rond 2006, toen ik voor het eerst een boek hierover las) nog raar aangekeken als ik hierover begon, maar inmiddels weten veel mensen wel een beetje waar het om draait. Ik geloof 100% in de Law of Attraction, want ik heb al genoeg dingen gemanifesteerd (zowel “goed” als “slecht”) dat het gewoon geen toeval kan zijn. Mocht je mijn e-boek gelezen hebben, dan ken wellicht het wortelkanaalbehandeling verhaal, waar ik binnen 24 uur een wortelpuntontsteking manifesteerde. Bizar! Gelukkig heb ik ook al genoeg mooie dingen gemanifesteerd. Daarom vandaag een artikel over de basis van de Law of Attraction en hoe ook jij bewust kunt manifesteren.

De Law of Attraction werkt voor iedereen

Ik geloof dat de Law of Attraction altijd werkt, of je er nu bewust mee bezig bent of niet. We manifesteren continu, want de Law of Attraction werkt op basis van onze gedachten en gevoelens. En die kan je niet even “uitzetten”. De Law of Attraction werkt samen met andere overtuigingen of religies, maar ook als je nergens in gelooft. Je vindt dan ook overal referenties naar de Law of Attraction in boeken, films, religie en in oude wijsheden. Het is er nu eenmaal. Je hoeft niets speciaals te doen om de Law of Attraction “aan” te zetten: hij staat altijd aan.

De Law of Attraction houdt kortweg in dat je aantrekt wat je denkt en voelt. Wat je aandacht geeft, groeit. Zie jij bijvoorbeeld alleen maar ellende om je heen en versterk je dit gevoel door gewelddadige films of series te kijken, het nieuws op de voet te volgen en continu “bewijs” te zoeken in gesprekken met anderen dat de wereld slecht is? Dan geef je een signaal dat je nog meer van dit soort ellende wilt zien en meemaken. Omgekeerd werkt het gelukkig ook: wanneer je je focust op je goed voelen, inspirerende boeken leest, vrolijke series kijkt en gelukkige mensen om je heen hebt, geef je een signaal dat je juist hier meer van wilt ervaren. Het kan daarom nog best een opgave zijn om jouw leven bewust te veranderen, als jouw huidige omgeving het tegenovergestelde is van wat jij eigenlijk wilt ervaren.

Bewust manifesteren

Je leven veranderen begint met een bewuste eerste stap: erkennen dat je nu ergens bent waar je niet wilt zijn. Het verleden kan je helaas niet veranderen. Je kunt je daar slecht over voelen en continu gevoelens van spijt, verdriet of woede voelen. Maar zo blijf je in een vicieuze cirkel zitten en verandert er niets. Je kunt ook bewust voor verandering kiezen. En die verandering begint altijd bij jou. Niet bij diegene die jou iets aan heeft gedaan, niet bij je partner, ouder, werkgever of ex, maar bij jou. Zo begin je bewust een betere toekomst te manifesteren.

Ik weet dat dit voor sommigen lastig is. Er zijn nu eenmaal mensen die het zwaarder dan anderen hebben of die iets heel ergs hebben meegemaakt. Maar niemand is gebaat bij gevoelens van haat, jaloezie, wraak of hopeloosheid. Je hoeft geen slachtoffer te zijn. Als jij je door iets in het verleden of huidige situatie laat tegenhouden: besluit vandaag om hiermee te stoppen. Kies voor jezelf en een betere toekomst. Klaar om bewust te manifesteren?

De vijf stappen om te manifesteren

Law of Attraction 101 / Manifesteren voor beginners

We manifesteren allemaal aan de hand van onze gedachten en gevoelens. Soms zijn deze spontaan of juist routinematig, maar je kunt hier ook bewust mee omgaan. Bewust manifesteren houdt in dat je wat selectiever wordt qua gedachten en gevoelens en zo je toekomst kunt aansturen. Dit zijn de vijf stappen die ik gebruik om bewust te manifesteren:

Stap 1: Bepaal een doel

Wat wil je bereiken, ervaren of hebben? Dit kan van alles zijn: een mooie reis, een nieuwe vriend of vriendin of een tastbaar object. Heb dit goed voor ogen en denk na over waarom je dit wilt aantrekken. Wat gebeurt er wanneer je dit doel bereikt? Hoe voel je je? Gebruik dit om je doel helder voor ogen te krijgen en om alvast de toekomstige gevoelens te voelen van blijdschap, geluk of succes.

Stap 2: Welke blokkades zijn er?

We hebben allemaal blokkades die ons weerhouden om ons beste leven te leiden. Blokkades in de vorm van gedachten en overtuigingen, zoals “ik ben hier niet slim genoeg voor” of “dit is niet voor mij weggelegd”. Vaak onzin, want natuurlijk ben ook jij slim en mag jij een mooi leven leiden. Een manier om achter je blokkades te komen is om je doelen op te schrijven jezelf te vragen waarom je ze nog niet bereikt hebt. Wat komt er bij je naar boven? Schrijf het op, zelfs de kleinste details of herinneringen van vroeger die jou nog steeds tegenhouden.

Probeer deze blokkades nu objectief te bekijken. Is het echt waar wat je net hebt opgeschreven? Ben jij echt niet goed, slim of creatief genoeg om je doelen te bereiken? Kijk of je deze overtuigingen om kunt draaien op papier. In plaats van “ik ben niet slim genoeg” kan je opschrijven “ik ga een boek lezen of cursus doen zodat ik de juiste kennis heb”. Of in plaats van “dit is niet voor mij weggelegd” kan je schrijven “duizenden vrouwen hebben dit al bereikt, dus ik kan het ook”. Doe dit met alle overtuigingen en gedachten die je tegenhouden om echt in je doelen en jezelf te geloven.

Stap 3: Denk en voel de nieuwe overtuigingen

Het is één ding om je blokkades te herkennen, maar dat betekent niet dat ze meteen verdwijnen. Dit is vaak het onderdeel van bewust manifesteren waar veel mensen vastlopen, ik ook! Het is echt een must om je onbewuste brein ervan te overtuigen dat jij je doelen en dromen waard bent. Dat je slim, leuk en creatief genoeg bent. Dit doe je door dagelijks je doelen te visualiseren en jezelf hierbij te herinneren dat jij dit kan.

Dit kan bijvoorbeeld door positieve affirmaties op te schrijven of tegen jezelf in de spiegel zeggen. Of door je toekomst te visualiseren tijdens een meditatie. Je kunt een inspirerend vision board maken en motiverende boeken lezen. Wat ook helpt: dingen doen waardoor jij je goed voelt. Als je iets kunt doen waardoor je even geen stress of verdriet voelt, doe dat. Als je weet dat een bepaalde vriend of vriendin je altijd laat lachen, spreek wat vaker met die persoon af. Focus op je doelen en op je goed voelen.

Stap 4: Laat het los

Wanneer je de eerste drie stappen doorlopen hebt en je goed voor ogen hebt wat je wilt bereiken, laat het dan los. Dit betekent niet dat je er niet meer aan denkt of niets meer doet. Je laat het los, zodat je de Law of Attraction zijn werk kan laten doen. Want alle energieën om je heen, God, of waar je ook in gelooft, kunnen je hierbij niet helpen als je je krampachtig aan iets vasthoudt en je niet laat leiden tot je doel.

Geloof dat de Law of Attraction werkt, eventueel samen met jouw hogere macht, en laat het los. Doe het werk, zoals de affirmaties en je goed voelen, en weet dat je doel zich zal manifesteren. Maak je dus geen zorgen, de Law of Attraction werkt op de achtergrond aan jouw doelen.

Stap 5: Manifesteer

De laatste stap is de manifestatie zelf. Soms zal deze precies zoals in je gedachten manifesteren, soms net iets anders. Soms lijkt het alsof het niet werkt, maar komt er iets beters op je pad. This or something better is wat ik altijd denk bij mijn doelen. Als iets niet helemaal loopt zoals verwacht, dan weet ik dat er iets beters op mijn pad komt. Hoe dan ook ben ik dankbaar voor de energieën om me heen en de mogelijkheid dat we ons leven in ieder geval deels zelf kunnen aansturen. De volledige controle hebben we denk ik niet, er zijn ook lessen die we moeten leren, maar als je bewust kunt manifesteren waarom zou je het dan niet doen?

Wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd over manifesteren is dat het echt werkt. Soms zelfs heel snel als je iets veel emotie en een sterke focus kunt geven. Ik heb echt toffe dingen meegemaakt die anders nooit op mijn pad waren gekomen. Ik heb bijzondere mensen ontmoet, ik heb geld aangetrokken en een mooi (en bizar betaalbaar) appartement in de mooiste buurt van Den Haag gevonden. En ik ben nog lang niet klaar met mooie dingen manifesteren.

Mocht je je afvragen of ik elke dag affirmaties zeg, mijn doelen visualiseer of bewust hiermee bezig ben: nee. Er zijn genoeg dagen dat ik gewoon dankbaar voor dit leven ben en waar ik me niet met mijn doelen bezighoud. Dagen waar ik gewoon leef, waar ik mijn gedachten laat lopen en waar ik soms negatieve emoties voel. Dat hoort bij het leven en is heel normaal. Maar ik blijf niet meer vastzitten in negativiteit, want ik heb inmiddels wel geleerd dat dat alleen maar meer negativiteit aantrekt. Meestal ben ik dus bewust van mijn gedachten en gevoelens en probeer ik deze positief of in ieder geval neutraal te houden, zodat ik op mijn pad blijf.

Ik ben heel benieuwd: houd jij je bewust bezig met de Law of Attraction en manifesteren?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet openbaar gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

  • G29/01/2020 - 09:30

    Wat een fijn artikel! Ik heb me er in minder bewuste mate wel mee bezig gehouden, maar nu jij de stappen zo duidelijk beschrijft, is het voor mij makkelijker om het (beter) op te pakken.
    Het begon voor mij bij het zien van ‘The Secret’. Na een aantal jaren kwamen al mijn gevisualiseerde wensen uit. Tijd om dit weer eens op te pakken 😊.
    Dank!AntwoordAnnuleer

Welkom op Be Your Own Muse! Ik ben Sophie en dit is mijn website vol tips en informatie over bewuster leven & inspiratie om je eigen muse te worden.

 

Meer weten?

Nieuwste artikelen

Socials

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Om de week inspiratie, tips & de Be your own muse highlights ontvangen? Meld je nu aan en ontvang om de week een mailtje van mij.

Dankjewel voor het aanmelden!