Januari Musings

Januari Musings

Ik ga proberen om aan het einde van elke maand een aantal gedachten, lessen en lees & kijktips te delen op Be your own muse. Een persoonlijke artikelreeks waar ik van alles in kwijt kan en waarvan ik hoop dat jullie er ook iets aan hebben. Let’s begin!

Dit heb ik deze maand gedaan & geleerd

Het was tijd om afscheid te nemen van Naoki en al het werk dat ik hiervoor in de afgelopen acht jaar heb gedaan. Maandenlang stond de website nog online, deels omdat de website nog steeds meer dan 10.000 bezoekers in de maand aantrok en ook omdat ik het toch een beetje een ding vond om echt afscheid te nemen. Ik heb zoveel tijd en aandacht in de artikelen (meer dan 1500!) gestopt, dat haal je niet zomaar even offline. Maar al die mailtjes met vragen over dierproefvrije cosmetica die ik nog steeds kreeg, daar had ik niet meer zo’n in zin. Afgelopen weekend heb ik alle content verwijderd en staat er alleen nog maar een algemene pagina op met wat links en natuurlijk een stukje over mijn nieuwe blog. Het waren acht mooie jaren, maar het is tijd om me nu volledig op Be your own muse en andere nieuwe plannen te richten.

– Leermoment: als ik meer freelance opdrachten wil en voor mezelf wil werken, moet ik echt meer actie ondernemen. Toen ik nog aan Naoki werkte kwamen er regelmatig freelance klussen op mijn pad, zonder dat ik daar iets voor hoefde te doen. Nu is dat toch wat anders en als ik zie hoeveel getalenteerde vrouwen hun diensten aanbieden, ben ik soms bang dat ik helemaal niet opval. Ik heb daarom SophieCarleen.com uitgebreid met nieuwe pagina’s en voorbeelden van mijn werk. Tevens ga ik ook voor deze website artikelen schrijven, maar dan over online communicatie en marketing. Ik weet dat ik de skills heb, nu alleen nog wat meer onder de aandacht komen bij potentiële opdrachtgevers 😉

– I love Londen, maar wat was ik blij om na vier drukke dagen eerder deze maand weer thuis te zijn. Een paar jaar geleden zag ik mezelf nog in de stad wonen, maar nu vond ik het zo druk dat ik elke middag even bij moest komen in ons hotel. Is de stad echt drukker geworden, of word ik langzaam oud en kan ik al die geluiden, lichten en mensen niet meer zo goed hebben? Ik ben benieuwd hoe ik later dit jaar Las Vegas ervaar haha.

Melk? Niet voor elk. Ik drink al jaren bewust geen koemelk meer en eet verder amper zuivelproducten of producten met melk erin verwerkt. Toch knaagde het af en toe: krijg ik wel genoeg calcium binnen? Ben ik gezond bezig? Ik had vroeger zwakke tanden met veel gaatjes, dus is het stoppen met melk dan wel een goed idee? Afgelopen week was ik bij de tandarts voor een controle en werden voor het eerst in vier jaar foto’s gemaakt. Het resultaat? Geen gaatjes, gezond tandvlees en maar weinig tandplak. Ik vroeg de tandarts of hij voor de zekerheid nog een keertje wilde kijken naar de foto’s. Wist hij zeker dat er geen gaatjes te zien waren? Hij verzekerde me dat het er echt goed uitzag en dus stond ik na tien minuutjes alweer buiten. Een persoonlijke overwinning, want ooit dacht ik dat ik met zwakke tanden moest leven. Ik ben blij dat dit niet het geval is en dat ik inmiddels een mooi, sterk en gezond gebit heb. En dat zonder koemelk…

Januari Musings

Lees & kijktips

Een aantal van onderstaande tips kwamen eerder deze maand al voorbij in de Be your own muse nieuwsbrief, die ik om de week verstuur. Ik deel daarin de laatste blogposts en overig nieuws en tips. Aanmelden kan onderaan op deze pagina 🙂

Fijn video interview: Jessica Alba on How to start living your damn life. Een persoonlijk interview tussen Jessica Alba en Tony Gonzales over carrière maken, haar duurzame bedrijf The Honest Company en haar gezin.

Check deze 2020 voorspellingen van The Tarot Priest aan de hand van een kaartendeck dat je kunt kiezen. Op de één of andere manier kies je altijd de juiste set kaarten en The Tarot Priest is fijn om naar te luisteren. Probeer het eens!

– Op dit moment lees ik het boek Your Soul’s Plan van Robert Schwartz en ben ik aan de hand van wat ik lees veel aan het journalen. Als je in reïncarnatie gelooft, dan geeft dit boek je inzichten in waarom bepaalde dingen in je leven gebeuren. Ik geloof dat we grotendeels zelf bepalen wat we in dit leven willen leren en dat we daarom bepaalde mensen en situaties aantrekken, totdat we een les geleerd hebben. Erg boeiend in ieder geval, ik heb veel nieuwe inzichten gekregen.

Ik ben klaar voor februari, mijn verjaardag en al het moois wat volgende maand op mijn pad mag komen 🙂 Ik hoop jij ook!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet openbaar gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

  • Maria02/02/2020 - 01:57

    Dank voor de kijktip van The Tarot Priest… want holy guacamole… precies de kaarten die mijn 2020 voorspellen 🔮 Wauw, helemaal stil van…!AntwoordAnnuleer

Welkom op Be Your Own Muse! Ik ben Sophie en dit is mijn website vol tips en informatie over bewuster leven & inspiratie om je eigen muse te worden.

 

Meer weten?

Nieuwste artikelen

Socials

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Inspiratie, tips & de Be your own muse highlights ontvangen? Meld je nu aan en ontvang 1-2 keer in de maand een mailtje van mij.

Thank you for subscribing!