Februari Musings

Februari Musings

Aan het einde van de maand deel ik een aantal gedachten, lessen en lees & kijktips op Be your own muse. Een persoonlijke artikelreeks waar ik van alles in kwijt kan en waarvan ik hoop dat jullie er ook iets aan hebben. Laten we beginnen!

Dit heb ik deze maand gedaan & geleerd

– Een kleine twee weken geleden verwijderde ik Instagram van mijn telefoon en stopte ik met posten. Sindsdien heb ik niet meer ingelogd en wat voelt dat goed! Ik ga hier komende week nog een uitgebreid artikel over schrijven, want ik denk al heel lang na over mijn gebruik van de populaire social media app. Tot nu toe heb ik in ieder geval totaal geen behoefte om weer in te loggen en iets te plaatsen…

– Eén van de redenen waarom ik Instagram niet mis is omdat ik opeens zoveel extra tijd heb. Volgens mijn smartphone spendeerde ik gemiddeld elke dag een uur op Instagram. En dat terwijl ik niet eens dagelijks iets plaats! Deze tijd spendeer ik nu aan het lezen van een boek, knuffelen met de katten op de bank (zonder smartphone) en ik kan ’s ochtends tien minuutjes langer in bed blijven liggen. Ook mentaal ervaar ik meer rust. Ik denk dat dit de grootste les is deze maand: minder tijd op social media spenderen is goed voor me. Heel goed.

– In de Januari Musings van vorige maand schreef ik dat ik wat meer van mezelf moest laten zien online als ik freelance opdrachten wilde binnenhalen. Ik werd deze maand daarom wat actiever op LinkedIn en vertelde meer mensen over wat ik kan en waar ik naar op zoek ben. Het resultaat: ik heb twee mooie opdrachten binnengehaald! Een tijdelijke klus om een nieuwe WordPress website te maken en een langere termijn opdracht voor 16 uur in de week bij een grote organisatie hier in Den Haag. Ik ben echt superblij met deze twee opdrachten en ga echt mijn best doen. Wie weet is dit wel het begin van een heel mooi freelance avontuur 🙂

Lees & kijktips

Een aantal van onderstaande tips kwamen eerder deze maand al voorbij in de Be your own muse nieuwsbrief, die ik om de week verstuur. In deze nieuwsbrief deel ik mijn laatste blogposts, een aantal (lees)tips en overige nieuwtjes. Aanmelden kan onderaan op deze pagina.

– Ik vind het zo leuk dat astrologie de laatste tijd steeds vaker positief in de media verschijnt. Zie bijvoorbeeld het artikel ‘Waarom astrologie zo populair is onder hoogopgeleide Randstedelingen‘ op nrc.nl. Ik weet dat nog altijd veel mensen alles wat “zweverig” is niet willen aannemen als (een mogelijke) waarheid, maar ik zie wel een verschil met zo’n vijf jaar geleden. Het zal je dan ook niets verbazen dat ik regelmatig mijn geboortehoroscoop erbij pak en dagelijks gebruik maak van de app ‘The Pattern’! Als jij ook van astrologie en spiritualiteit houdt, check dan ook de Nederlandstalige podcast “Astro Goddess” van mijn vriendin Josie, die hier veel van af weet.

– Ik ben obsessed met de dating show ‘Love is Blind’ op Netflix. Gisteren kwamen de laatste afleveringen online, dus mocht je deze serie nog niet gezien hebben kan je nu alles in één keer kijken. Als je van Amerikaanse datingshows houdt zeker een aanrader.

– Om beter te begrijpen waarom het zo lastig is om te minderen met social media heb ik de afgelopen weken veel onderzoek gedaan. Ik kwam regelmatig Cal Newport tegen, die hier vorig jaar een boek over schreef. In dit video interview met Lewis Howes vertelt hij meer over onze digitale gewoontes en hoe belangrijk het is om af en toe offline te gaan. Een interessant interview! Zijn boek “Digital Minimalism” heb ik inmiddels aangeschaft.

Dat was het voor deze maand! Ik ga komende week beginnen met mijn tweede opdracht en ben heel benieuwd hoe dit gaat bevallen. Verder gaan mijn vriend en ik een vakantie boeken en ben ik volop bezig om een aantal nieuwe gewoontes aan te leren, die ik in het artikel van afgelopen dinsdag deelde. Ik heb zin in Maart!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet openbaar gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

  • Jessica J.28/02/2020 - 15:50

    Jij ook al Love is Blind-fan! Ik geloof dat ik er dit weekend maar eens aan begin. Klinkt erg entertainend! En wat goed van die twee opdrachten!AntwoordAnnuleer

Welkom op Be Your Own Muse! Ik ben Sophie en dit is mijn website vol tips en informatie over bewuster leven & inspiratie om je eigen muse te worden.

 

Meer weten?

Nieuwste artikelen

Socials

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Inspiratie, tips & de Be your own muse highlights ontvangen? Meld je nu aan en ontvang 1-2 keer in de maand een mailtje van mij.

Thank you for subscribing!