Capsule Wardrobe – Lente 2019

Capsule Wardrobe – Lente 2019

Afgelopen week was het weer eens tijd om mijn kledingkast op te ruimen. Een aantal truien en vesten borg ik op in een lade en een aantal luchtigere items liggen nu voorin mijn kast. Ik heb dit keer weer 27 items uitgezocht die ik met elkaar kan combineren en die ik de komende drie maanden ga dragen.

Zoals jullie misschien wel weten zit ik op dit moment in een no-buy. Daarom heb ik onderstaande items al langer dan drie maanden in mijn bezit, maar een aantal zijn nog niet voorbij gekomen op Naoki. Dit zijn de vier kledingstukken die ik in december en begin januari gekocht heb:

Grijs t-shirt via Etsy

Capsule Wardrobe – Lente 2019

Dit t-shirt vond ik via Etsy, in de shop DarwinDesignsCards die haar t-shirts zelf met de hand bedrukt. Dit t-shirt is verkrijgbaar in een aantal maten en kleuren, ik heb maat S gekozen en hij zit prima: een beetje ruim en mooi om in je broek te stoppen. Hij kost omgerekend zo’n €24.

Donkergroen t-shirt van People Tree

Capsule Wardrobe – Lente 2019

Ik zag deze in de sale in de webshop van People Tree en vond hem te leuk om niet te kopen! Ik draag graag groene tops en ben geobsedeerd met katten, dus dit t-shirt is helemaal Sophie 😉 Hij is eerlijk gemaakt van biologisch katoen. Hij is helaas inmiddels uitverkocht.

Lichtblauwe blouse van Abercrombie & Fitch

Capsule Wardrobe – Lente 2019

Geen duurzame blouse, wel precies iets dat ik al tijden zocht. Ik vond hem in december in de sale en wist dat het wel even zou duren totdat ik hem kon dragen, maar twee weken geleden was het eindelijk warm genoeg en kon ik hem voor het eerst aan. Ik kreeg er meteen veel complimenten over, omdat de kleur bijna overeenkomt met mijn ogen. Een geslaagde koop dus! Ik kan hem helaas niet meer vinden in de webshop.

Beige trui van H&M

Capsule Wardrobe – Lente 2019

Mijn laatste aankoop was deze beige trui van H&M. Ik zocht naar een vervanger van mijn MUD Jeans trui (die hier op leek, hij was na heel wat dragen en wassen helaas heel stug geworden) maar kon iets vergelijkbaars niet bij de duurzame merken vinden. Ik ben blij met mijn aankoop, want deze trui zit als gegoten en heb ik afgelopen winter wekelijks gedragen. Hij is gemaakt van een katoen-acryl mix en kost €19,95 in de webshop van H&M.

Mijn capsule garderobe voor de lente

Ik heb geen speciaal thema of iets voor mijn lente collectie, dit zijn eigenlijk gewoon zo goed als al mijn kledingstukken geschikt voor het lenteweer. Ik heb op dit moment 41 items in mijn gehele kledingcollectie. Onderstaande is een selectie die ik de komende drie maanden ga dragen. Er komen misschien nog twee nieuwe items bij die op mijn verlanglijst staan, maar enkel als die nog beschikbaar zijn na mijn no-buy 😉

Capsule Wardrobe – Lente 2019

Grijze tanktop – Selected // Top met print – Selected // Donkerblauw top – ArmedAngels*
Lichtblauwe blouse – Abercrombie & Fitch // Top met bloemenprint – People Tree* // Zwarte wraptop – Komodo*
Gestreept t-shirt – ArmedAngels* // Donkergrijs t-shirt – Berschka // Donkergroen t-shirt – People Tree*

Capsule Wardrobe – Lente 2019

Grijs t-shirt met quote – Etsy* // Gestreepte top – ArmedAngels* // Olijfgroene longsleeve – H&M Conscious*
Gestreepte top – Costes // Donkergroene wraptop – Komodo* // Blouse met print – Costes
Blouse met print – Selected* // Beige trui – Selected // Lichtgroene trui – H&M Conscious*

Capsule Wardrobe – Lente 2019

Beige trui – H&M // Donkerblauwe jurk – Abercrombie & Fitch // Rok met bloemenprint – Abercrombie & Fitch
Broek met print – People Tree* // Zwarte skinny jeans – Monki* // Grijs-blauwe jeans – H&M Conscious*
Zwart nep-leren jasje – H&M // Taupe parka – Only // Donkergroen bomberjack – Scotch & Soda

* = deze kledingstukken zijn duurzaam/fair geproduceerd en/of zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals biologisch katoen of tencel.

Om meteen maar een vraag te beantwoorden die ik vaak krijg en die sommigen van jullie nu ook zullen hebben: ik heb inderdaad weinig broeken en (in verhouding) veel tops. Ik draag bijna altijd mijn zwarte skinny jeans van Monki en als die gewassen moet worden dan draag ik een paar dagen de grijs-blauwe skinny jeans van H&M of als ik iets anders wil de broek met print van People Tree. Voor in de winter heb ik nog een extra zwarte skinny, maar die is te dik om te dragen met dit weer. Meer broeken heb ik niet nodig 🙂 Met tops wissel ik wel elke dag af en vind ik het fijn om variatie te hebben qua longsleeves, blouses, korte mouwen en t-shirts. Dat is ook het fijne van een capsule wardrobe: je stelt hem zo samen zodat het bij jou past.

Ik hoop dat jullie dit leuk vonden om weer eens te zien! Hebben jullie al een lente capsule wardrobe samengesteld?

10 comments
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet openbaar gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

 • Hermien - KouweKleren08/04/2019 - 07:58

  Ik blijf het bijzonder vinden dat jij zo selectief bent. Echt super! Zelf fa ik zo evht mijn winterspul wegbergen – had al een voorschot genomen afgelopen weken – al is de selectie niet zo klein als bij jou. Ik weet wel dat ik het allemaal echt draag en anders zoek ik een nieuwe bestemming. Juist een iers grotete kast past wel bij mij, maar langzaam krimp get wel in.AntwoordAnnuleer

 • Romy08/04/2019 - 08:11

  Wat goed (en knap) dat je het met een heel beperkt aantal items doet. Er zitten wel erg toffe kledingstukken tussen. Vooral dat T-shirt met de kat erop vind ik erg leuk, maar je rok met bloemen is ook prachtig. Daar kun je vast veel mooie outfits mee samenstellen 🙂AntwoordAnnuleer

 • Anouk08/04/2019 - 16:46

  Wat leuk om te zien! Ik heb zelf niet zo’n behoefte aan een capsule wardrobe, ik heb niet zoveel kleding en het bevalt prima in mijn kast. In de lente is eigenlijk het enige wat er gebeurd dat ik de bovenste plank nooit meer gebruik, daar liggen mijn truien 🙂AntwoordAnnuleer

 • Mariëlle08/04/2019 - 20:04

  Jaaa, super leuk om te zien! Zo basic (love it!), maar zeker niet saai <3AntwoordAnnuleer

 • Linda - Zaailingen08/04/2019 - 21:51

  Heerlijk om te zien dit! Een echte capsule wordt het geloof ik niet voor mij, maar je inspireert me hier wel elke keer weer mee. Vooral bij nieuwe aankopen probeer ik erop te letten of het echt mijn stijl is, of het lang mee gaat en of ik het goed kan combineren. Volgens mij doe jij dat vrijwel perfect! Ik heb nog even geduld nodig, maar ik kom er wel 🙂AntwoordAnnuleer

 • Anja - Minimalist Dutchie09/04/2019 - 10:59

  Fijn, weer zo’n update. Die van mij zit ook in de planning, maar m’n (nieuwe) kast is nog niet helemaal 100% zoals ik ‘m wil. Tof dat je dit blijft doen, werken met een Capsule Garderobe. Was het moeilijk om niet iets nieuws aan te schaffen?AntwoordAnnuleer

  • Sophie09/04/2019 - 17:00

   Nee niet echt – het went! De eerste paar weken van een no-buy vind ik altijd het lastigst. Daarna wordt het makkelijker, nu heb ik geen behoefte meer om in webshops of winkels te kijken (tot 1 mei iig 😉 )AntwoordAnnuleer

 • Michelle10/04/2019 - 20:12

  Ik vind dit soort artikelen altijd erg interessant om bij jouw te lezen! Hoewel ik geen ‘echte’ capsule wardrobe heb, zou ik het best zo kunnen omschrijven eigenlijk. Veel items heb ik niet, ik draag alles en ook kan ik (bijna) alles nu met elkaar combineren. Een erg fijn gevoel en idee vind ik zelf.AntwoordAnnuleer

 • Judith11/04/2019 - 09:04

  Wat leuk dat je zo duidelijk weet wat je wilt, dat je gewoon die ene zwarte skinny owned omdat je ding is, i.p.v. het idee te hebben dat je meer variatie moet hebben. Ik draag ook bijna altijd zwarte skinny’s maar heb dan wel weer 3 net iets andere. Maar ik ben ook niet zo goed met consequent wassen dus dan moet dat ook welx) Heb jij daar een systeem voor? Met een kleinere kast moet je vaker wassen toch? Waar laat je bijv. kleding die nog niet gewassen hoeft te worden maar ook niet schoon is?AntwoordAnnuleer

  • Sophie11/04/2019 - 10:52

   Ik was nog steeds dezelfde hoeveelheid – broeken en truien draag ik een aantal keer, net zoals voorheen eigenlijk. Als iets niet meer schoon is dan was ik het wel, maar een gedragen trui of broek leg ik gewoon terug in mijn kast na een nachtje apart gelegen te hebben op een ladekast in mijn slaapkamer 🙂AntwoordAnnuleer

Sophie Carleen Be Your Own Muse

Welkom op Be Your Own Muse! Ik ben Sophie en dit is mijn website vol inspiratie, tips en informatie over bewuster leven.

Meer weten?

Nieuwste artikelen

meld je aan voor de nieuwsbrief

Vanaf januari 2020 stuur ik je om de week een e-mail met de nieuwste artikelen & inspiratie om je eigen muse te worden.