Capsule Wardrobe – Herfst & Winter 2018

Capsule Wardrobe - Herfst & Winter 2018

In dit artikel deel ik mijn huidige capsule garderobe voor de herfst en winter. Ik heb even gewacht met het publiceren, omdat ik vanaf nu nog maar 2 collecties in het jaar maak: 1 voor de herfst & winter en 1 voor de lente & zomer. Op dit moment heb ik al mijn zomerkleding eruit gehaald en mijn favoriete winter items weer toegevoegd, plus een aantal nieuwe kledingstukken die ik in de afgelopen maanden heb aangeschaft.

Ik heb afgelopen zomer niets nieuws gekocht, want ik vond dat het weer eens tijd was voor een kleine no-buy uitdaging. In de afgelopen 2 maanden heb ik dan wel weer een aantal nieuwe items gekocht. Ik wilde graag wat nieuwe kledingstukken toevoegen en ik merk dat mijn stijl steeds iets verfijnt. Zo had ik vorig jaar nog veel basics in mijn herfst garderobe, maar is mijn stijl nu wat vrouwelijker aan het worden. Helaas kan ik ditmaal niet pronken met allerlei duurzame en verantwoorde kledingstukken, want ik heb onderstaande 5 items bij ‘reguliere’ merken gekocht. De reden is dat ik gewoon heel blij werd van onderstaande kledingstukken en ik dat gevoel niet kreeg bij de duurzame merken waar ik keek. Er zijn bepaalde kledingstukken die ik vrijwel altijd bij duurzame merken koop, zoals t-shirts en casual truien, maar bij jassen en blouses bijvoorbeeld vind ik dan weer lastig om geheel duurzaam te kopen. Maar goed, hierbij mijn laatste aankopen:

Winterjas van H&M

Capsule Wardrobe - Herfst & Winter 2018

Ik ben 2 maanden op zoek geweest naar een nieuwe winterjas, maar met mijn eisen (het liefst duurzaam en/of vegan) kwam ik niet ver. De paar duurzame jassen die ik vond, waren totaal niet mijn smaak. Andere jassen die ik wel mooi vond en die goed stonden, hadden een percentage wol erin waardoor ze niet vegan waren. Ik had bijna een jas uit de H&M Conscious collectie gekocht, wel met wol maar enkel gerecycled wol en dus beter, maar ik besefte dat ik hem enkel zou kopen omdat hij in de duurzamere lijn van H&M zat. Hij was het namelijk net niet, zat niet perfect en de kleur was ook niet helemaal wat ik wilde. Ik liep nog een rondje door de winkel en zag deze jas: niet duurzaam en niet vegan (hij bevat reguliere wol), maar hij staat perfect, is de kleur en stijl die ik zocht en is precies de juiste dikte voor mij.

Ik besloot hem te kopen en heb gelukkig nog geen moment spijt gehad. Dat ik vegan kleding probeer te kopen is natuurlijk een mooi voornemen, maar als ik niets kan vinden dan mag ik van mezelf ook een “gewoon” kledingstuk kopen (ter info: ik ben geen veganist, maar ik probeer wel zoveel mogelijk diervriendelijke keuzes te maken). De jas is gemaakt van een mix van polyester, viscose en wol en kost €89,99.

Geruite blouse van Abercrombie

Capsule Wardrobe - Herfst & Winter 2018

Ik was al een tijdje op zoek naar een geruite blouse en vond deze bij Abercrombie & Fitch. Ik was vroeger fan van dit merk, maar sinds ik duurzamere keuzes probeer te maken kom ik er niet meer zo vaak. Ik ben blij dat ik toch even ben gaan kijken, want dit is de perfecte blouse voor mij. Hij past heel goed bij mijn zwarte skinny jeans en is lekker herfstig. De blouse is gemaakt van zacht katoen, waardoor hij lekker zit en goed aanvoelt. Ik betaalde €37 in de sale.

Gestreepte trui van Costes

Capsule Wardrobe - Herfst & Winter 2018

Bij Costes kocht ik zo’n 2 maanden geleden 2 items uit hun nieuwe collectie, waaronder dit gestreepte truitje. Hij is gemaakt van wat steviger materiaal, er zit een fijne stretch in en hij zit mooi strak. Ik draag graag streepjes en de combinatie van zwart, wit en groen maakt het echt een “Sophie trui”. Hij kostte volgens mij €29,95 en hij zit in de basic collectie van Costes.

Blouse met print van Costes

Capsule Wardrobe - Herfst & Winter 2018

Naast bovenstaande trui kocht ik ook een blouse bij Costes. Ik wilde graag iets met luipaardprint aan mijn garderobe toevoegen, maar wist niet zo goed wat. Ik was aan het winkelen met mijn moeder en zij vond hem meteen leuk voor mij – ik vond hem in eerste instantie iets “too much”, maar toen ik hem paste was ik verkocht. Met een zwarte skinny en nette jas ziet hij er echt heel vrouwelijk en stijlvol uit, ik ben er zo blij mee! Deze blouse zit in de Studio lijn van Costes en kost €49,95.

Beige trui van Selected

Capsule Wardrobe - Herfst & Winter 2018

Als laatste kocht ik nog 1 fijne trui die overal bij past van Selected. Dit is mijn favoriete merk dat steeds meer de duurzame kant opgaat, waar ik natuurlijk erg blij mee ben. Hij is zacht, heeft een fijne stretch, de mouwen zijn wat breder en hij ziet er mooi vrouwelijk uit. Een perfecte trui voor de herfst en winter. Ik kocht hem voor €49,99 bij Hudson’s Bay, waar hij nu in de sale zit voor €29,99.

Capsule Wardrobe voor de herfst & winter

Bovenstaande 5 nieuwe items vormen samen met 22 items die ik al had mijn nieuwste capsule garderobe. Dit zijn alle 27 kledingstukken:

Capsule Wardrobe - Herfst & Winter 2018

Zwarte tanktop Selected – Top met print Selected – Donkergrijs t-shirt Berschka
Zwarte body Résiste et Rêve – Gestreepte longsleeve ArmedAngels – Donkergroene longsleeve H&M Conscious
Gestreepte top Costes – Gestreepte trui People Tree – Groene wrapblouse Komodo

Capsule Wardrobe - Herfst & Winter 2018

Geruite blouse Abercrombie – Blouse met luipaard print Costes – Lange blouse met print Selected
Lichtgroene trui H&M Conscious – Lichtgrijze trui H&M – Ouderoze trui Selected
Beige trui Selected – Lichtgrijze trui Mud Jeans – Trui met hart Real Fake

Capsule Wardrobe - Herfst & Winter 2018

Beige vest H&M – Grijze vest S. Oliver – Grijze skinny jeans H&M Conscious
Zwarte jeans Monki – Zwarte tregging Mango – Taupe parka Only
Zwart jasje H&M – Groen jasje Scotch & Soda – Beige mantel H&M

Ik ben dit keer erg blij met mijn capsule garderobe: hij zit vol met items die ik met liefde draag. Mijn stijl wordt zoals je ziet steeds iets vrouwelijker, iets meer chic dan casual. Ik draag de laatste tijd vaak een blouse met skinny jeans en ook de mantel is een fijne toevoeging, omdat deze mijn look meteen wat chiquer laat ogen. Mocht ik de komende maanden nog een aantal nieuwe items toevoegen, dan deel ik deze in het complete capsule garderobe overzicht en indien ze duurzaam zijn waarschijnlijk ook nog in een apart artikel.

Ben jij al aan de slag gegaan met jouw herfst / winter capsule garderobe, indien je dit ook hebt? 🙂

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet openbaar gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

 • Martine09/11/2018 - 08:56

  Ik ben ook nog steeds bezig met mijn kleding.
  Het bepalen van de stijl waar ik mij helemaal mijzelf in voel is lastig.
  En wat ik mooi vind, is prijzig dus ik kan ook gewoon maar 1 stuk kopen per keer.
  Maar ik heb mij nu voorgenomen alleen maar te kopen wat ik echt prachtig vind, ook al is het duur en kan ik daardoor maar 1 stuk kopen.
  De afgelopen maanden heb ik dan ook een paar mooie stukken gekocht, waar ik de komende jaren veel plezier van ga hebben.
  Ik heb veel minder in de kast hangen dan een paar jaar geleden maar wat ik heb draag ik ook bijna dagelijks.
  Voorheen droeg ik mijn favoriete kleding minder vaak omdat ik vond dat ik de rest ook moest dragen maar nu ik alles heb ik weg gedaan wat het gewoon niet was, draag ik iedere dag mijn favorieten.
  Dus iedere dag voel ik mij goed in mijn kleding 🙂
  Leuk om bij jou ook die ontwikkeling in jouw stijl te zien.
  Je hebt mooie stukken gekocht en ik denk dat je er veel plezier van gaat hebben.AntwoordAnnuleer

  • Sophie09/11/2018 - 11:59

   Het bepalen van je stijl is echt een proces merk ik! En het kan ook elk moment weer veranderen. Mijn ultieme minimalistische doel is om in de toekomst nog maar 1 speciaal en super mooi item toe te voegen per seizoen. Maar dat kan denk ik alleen maar als je echt weet wat jouw stijl is en als je garderobe uit kwalitatieve items bestaat die lang mee gaan. Jij bent ook goed bezig in ieder geval! 🙂AntwoordAnnuleer

 • Sandra CH09/11/2018 - 09:08

  Dat gestreepte truitje is echt cute ! Ik snap de struggle met de winterjas helemaal. Ik had laatst een nette blazer nodig voor op werk. En alles wat ik vond in de tweedehands winkels was het net niet. Dus uiteindelijk had ik een iets duurdere blazer van een niet-duurzaam merk in een gewone kledingwinkel gepast. Hij zat perfect, was 50% afgeprijsd, dus ik heb dat maar als teken gezien dat het de goede beslissing was. Uiteindelijk gaan jassen en blazers gewoon lang mee als je er goed oppast. 100% duurzaam is gewoon niet altijd haalbaar, maar we doen natuurlijk ons best 🙂AntwoordAnnuleer

  • Sophie09/11/2018 - 12:00

   Ja precies – jassen en blazers kunnen echt lang meegaan, daarom vind ik het in dit geval ook oké om een niet-vegan keuze te maken. Mijn vorige winterjas, ook met wol, is 3 jaar meegegaan en heb ik zeker honderden keren gedragen. Zo wordt het vanzelf duurzaam 🙂AntwoordAnnuleer

 • Mariëlle09/11/2018 - 09:26

  Heel leuk om te zien! Ik heb net een stapel gemaakt van de kledingstukken waar ik een beetje over twijfel. Straks even passen en dan heb ik wéér minder kleding haha… Toch heb ik officieel niet een échte capsule!AntwoordAnnuleer

  • Sophie09/11/2018 - 12:01

   Wat goed! Een capsule wardrobe is ook niet perse nodig, als je al minder hebt en de kleding die in je kast hangt echt draagt dan leef je eigenlijk volgens hetzelfde principe 🙂AntwoordAnnuleer

 • Anja - Minimalist Dutchie09/11/2018 - 12:28

  Leuk overzicht en mooie aankopen! Ben het helemaal eens met je keuzes: je kunt beter iets kopen wat je draagt dan iets wat het “net niet is”, ook al is dat dan een duurzamere keuze. Ik heb ook weer een Capsule Wardrobe overzicht in m’n concepten staan, maar nog niet al m’n kledingstukken gefotografeerd 🙂AntwoordAnnuleer

 • Judith10/11/2018 - 10:45

  Zo leuk dat je dit bijhoudt!:) Ik ben wel benieuwd naar het proces achter dat je besluit dat je een geruite bloes wil en iets met luipaardprint. Heb je een wishlist, of kijk je nog vaak op pinterest? Of heb je het dan een paar keer op straat gezien bijv., dat soort dingen. Hoe maak je het onderscheid tussen een opwelling en iets wat je echt wil voor langer? Want daar zit het bewuste/duurzame in, die bewuste keuzes in plaats van impulsief, toch? Daar ben ik iig wel in geinteresseerd omdat ik daar zelf ook mee bezig ben, mocht je dat leuk vinden om te delen:)AntwoordAnnuleer

  • Sophie10/11/2018 - 13:52

   Goede vraag 😉 Iets met luipaardprint wilde ik al langer en daar ben ik echt actief naar op zoek gegaan, al wist ik nog niet in wat voor vorm (een sjaal? een jas? of een blouse? – uiteindelijk is het dus een blouse geworden). De geruite blouse zag ik een paar keer op Instagram voorbij komen en wilde ik ook meteen hebben 🙂 Dat was dus wel iets meer een impulsieve aankoop, maar desondanks draag ik hem gelukkig vaak.AntwoordAnnuleer

Welkom op Be your own muse!
Ik ben Sophie en dit is mijn website vol tips over bewuster leven & inspiratie om je eigen muse te worden.

 

Meer weten?

Nieuwste artikelen

Socials